Jongen gewond geraakt bij een steekpartij op een ROC in Delft

Bij een steekpartij op een ROC in Delft is vanmiddag een 16-jarige jongen gewond geraakt.
Bij een steekpartij op een ROC in Delft is vanmiddag een 16-jarige jongen gewond geraakt. Foto ANP / Koen van Weel

Op een school in Delft is vanmiddag een 16-jarige jongen neergestoken. Hij liep daarbij “enkele verwondingen” op, waarvoor hij nu in het ziekenhuis wordt behandeld. Een 17-jarige jongen is kort na de steekpartij op de school - het ROC Mondriaan – aangehouden, zo maakte de politie bekend.

Twitter avatar PolDenHaag Politie Den Haag #Steekincident #Brasserskade #Delft betreft een incident op het ROC Mondriaan. Slachtoffer met steekwond vervoerd naar ziekenhuis.

Om wat voor verwondingen het gaat, liet de politie daarbij niet weten. Het 16-jarige slachtoffer is een leerling van het ROC en de verdachte mogelijk ook. De 17-jarige jongen is meegenomen naar het politiebureau om verhoord te worden. Het incident had volgens de politie rond 14.30 uur in de middag plaats.

Gisteren ook al steekpartij op school in Amsterdam

Een reden voor de steekpartij is nog niet bekend. Op de school is vanmiddag een crisisteam samengekomen. In samenwerking met de politie wordt nagegaan en besproken wat er is gebeurd, zo laat een woordvoerster vanmiddag aan persbureau ANP weten.

Het steekincident volgt een dag op een steekpartij in Amsterdam waarbij een meisje in haar rug werd gestoken. Een 15-jarig meisje werd daarvoor aangehouden. Dat incident gebeurde bij School2Care, een middelbare school voor jongeren die veel spijbelen en extra begeleiding nodig hebben.