President stapt op, ook regering dient ontslag in

De Jemenitische president Abed Rabbo Mansour Hadi is gisteren opgestapt nadat dagenlang gevechten woedden tussen het leger en shi’itische Houthi-rebellen. Hadi maakte zijn vertrek bekend kort nadat de regering haar ontslag had ingediend. Het parlement weigerde het ontslag van Hadi te accepteren en is gisteren in spoedzitting bijeengekomen om de politieke crisis te bespreken. Premier Bahah maakte zijn ontslag bekend via Facebook. Hij zei dat hij opstapt om te voorkomen dat hij wordt „meegesleept in een afgrond van niet-constructief beleid dat op geen enkele wet is gebaseerd”. Hadi werd in 2012 als president beëdigd. Hij beloofde een dialoog aan te gaan met alle politieke krachten en de veiligheid in het land te herstellen. De onrust bleef echter groot.