FC Twente wint in eigen huis van Heracles - streekderby eindigt in 2-0

Manuel Jesus Corona (links) viert een doelpunt met Luc Castaignos tijdens een eerder competitieduel.
Manuel Jesus Corona (links) viert een doelpunt met Luc Castaignos tijdens een eerder competitieduel. Foto EPA / Ronald Bonestroo

FC Twente heeft zich vanavond hersteld van de nederlaag die het vorige week leed tegen Feyenoord. De ploeg uit Enschede won in eigen huis met 2-0 tegen Heracles Almelo, waardoor Twente weer aansluiting vindt met de nummers 4 en 5 in de competitie - PEC Zwolle en AZ.

Door de 3-1 nederlaag in Rotterdam had Twente 3 punten achterstand opgelopen op AZ. Op Zwolle liepen de Tukkers na vorige speelronde 4 punten achter. Met de overwinning tegen streekgenoot Heracles is dat gat weer bijna dicht, maar AZ en Zwolle hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

De score werd vanavond geopend door de Mexicaan Jesus Corona, die na een uur spelen de 1-0 op de borden zette. Hij profiteerde daarbij volgens het ANP van een blunder van de ervaren Heraclesverdediger Ramon Zomer, die Corona over het hoofd zag bij een breedtepass. In de slotfase krulde invaller Bilal Ould-Chikh op fraaie wijze de 2-0 binnen.