Een wit weekend

Het einde van deze licht winterse periode wordt vannacht ingeluid door, grappig genoeg, een sneeuwstoring. Aan de achterzijde van het front stroomt namelijk minder koude lucht onze omgeving in, waarna de temperaturen weer iets gaan stijgen. Vanuit het westen neemt vanavond de bewolking vrij snel toe en gedurende de nacht valt als eerste langs de westkust regen, soms overgaand in natte sneeuw. De storing trekt vervolgens oostwaarts en eenmaal boven land en in de koudere lucht gaat de neerslag overal over in sneeuw. Regionaal resulteert dat ook in een laag sneeuw die blijft liggen.

Zaterdagochtend trekt de sneeuw naar Duitsland weg, waarna de zon doorbreekt en het droog wordt. Met de zon erbij en in de geleidelijk zachtere lucht wordt het dan 4 graden langs de oostgrens tot 7 graden aan de kust.