Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Binnenkort krijg je je eerste loonstrook van 2015. En aangezien een nieuw jaar doorgaans nieuwe regels betekent, is de grote vraag: ga je er op vooruit of achteruit?

Olijfolie wordt de komende maanden flink duurder. Dat ligt aan Spanje en Italië, de twee grootste producenten. Zo’n beetje alles dat er mis kon gaan, ging ook mis.

Airbnb, Uber, WhatsApp, in no time groeiden ze uit van start-ups tot miljardenbedrijven. Hoe ga je als oude multinational met zulke ‘disruptors’ om? NRC Q sprak erover met Stephan Reimelt, bestuursvoorzitter van GE Europa.

Verzekeraars gaan onderzoeken of het toelatingsbeleid voor (ex-)kankerpatiënten versoepeld kan worden. Dat is het resultaat van anderhalf jaar onderhandelen tussen het Verbond van Verzekeraars en de patiëntenbeweging KWF/Levenmetkanker. Tot nu toe werden zeer strenge criteria gehanteerd.

Poldernieuws

In geen land is Popcorn Time geliefder dan in Nederland. Maar Trouw twijfelt aan de slagingskans van juridische stappen tegen de site voor illegaal downloaden.

Amerikaanse bedrijven gaan het beste om met gay werknemers, zegt Sander van ’t Noordende in de Volkskrant.

Het FT bericht dat het Rijk miljoenen verdient aan de verkoop van vastgoed.

While you were sleeping… in the US

De ene keten van spotgoedkope dollarwinkels neemt de andere over, en daar gaat 7,5 miljard euro mee gemoeid, schrijft MarketWatch.

De cloud-dienst van Amazon krijgt volgens re/code hulp van supersnelle Israëlische microchips.

Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen moeten camera’s in de cockpit installeren. USA Today over dat omstreden idee en zeven andere aanbevelingen.

While you were sleeping… in Asia

De rijkste man van Azië had al de drogisterijen van Dirx deze week gekocht maar hij wil meer, meer, meer. Nu legt Li Ka-shing tien miljard pond neer voor de Britse provider O2. De Financial Times heeft een stuk.

Het overlijden van de Saoedische koning Abdullah heeft geen gevolgen voor het oliebeleid van het land, denkt The Wall Street Journal.

De gerenommeerde Zwitserse bank Credit Suisse dreigt betrokken te raken bij een duister schandaal in China, meldt persbureau Bloomberg.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.