Australian Open: Federer verrassend uitgeschakeld in derde ronde

De Zwitserse tennisser Roger Federer tijdens een pauze in de wedstrijd tegen de Italiaanse Andreas Seppi tijdens de Australian Open.
De Zwitserse tennisser Roger Federer tijdens een pauze in de wedstrijd tegen de Italiaanse Andreas Seppi tijdens de Australian Open. Foto EPA / Barbara Walton

Al in de derde ronde van de Australian Open in Melbourne ligt Roger Federer eruit. Hij verloor van Andreas Seppi, de nummer 46 van de wereld. De 30-jarige Italiaan won de wedstrijd met 6-4, 7-6, 4-6 en 7-6. Seppi speelt in de vierde ronde tegen lokale favoriet Nick Kyrgios of Malek Jaziri uit Tunesië.

Seppi sprak tegen persbureau Reuters van een van de mooiste overwinningen uit zijn carrière:

“Ik probeerde gewoon te genieten van het spelen op het centre court (het hoofdveld). En ik probeerde zo goed mogelijk te spelen. Als je tegen Roger speelt voel je je nooit op je gemak. Ik heb niet veel kansen gehad, maar ik concentreerde me vooral op mijn service.”

De reactie van Federer:

“Het eind van de wedstrijd was niet mooi. Op de een of andere manier was ik vandaag niet op mijn best - deels door het goede spel van Andreas. Misschien miste ik het juiste ritme.”

Het verlies van de 33-jarige Federer is opmerkelijk: in de laatste tien wedstrijden tegen Seppi pakte Federer telkens de winst. Vier keer wist de Zwitserse tennisser de Australian Open te winnen: in 2004, 2006, 2007 en 2010. In de afgelopen veertien jaar lag hij er nooit voor de vierde ronde uit.

Weinig tijd? Bekijk hier de highlights van de wedstrijd in vijf minuten.
https://www.youtube.com/watch?v=5kpf07OV-oI