Supportershome Ajax bijna volledig uitgebrand

In het supportershome van Ajax is een grote brand uitgebroken. Volgens een brandweerman is er een deur geforceerd en lijkt het vrijwel zeker om brandstichting te gaan.
In het supportershome van Ajax is een grote brand uitgebroken. Volgens een brandweerman is er een deur geforceerd en lijkt het vrijwel zeker om brandstichting te gaan. Foto ANP / Olim Bajmat

In het clubhuis van de supportersvereniging van Ajax heeft vanochtend vroeg een brand gewoed. Het supportershome is bijna volledig uitgebrand, meldt de brandweer op Twitter.

Twitter avatar BrandweerAA Brandweer AA Het sein brand meester #supportershome #ajax is gegeven. Het clubhuis is bijna volledig uitgebrand.

De eerste melding van de brand was rond 03.30 uur.

Twitter avatar BrandweerAA Brandweer AA Veel inzet van de brandweer om brand #supportershome #Ajax te blussen.

De brandweer zette speciale teams in die door muren heen een brand kunnen blussen:

De brandweer zette speciale teams in die door ramen kunnen blussen.

Foto ANP / Olim Bajmat

Bij de brand was sprake van een flinke rookontwikkeling. Omdat er vooral kantoren in de buurt van het supportershome liggen, leverde dat geen gevaar op voor de omwonenden, aldus een woordvoerder van de brandweer tegen persbureau ANP. Voor zover bekend waren er vannacht geen mensen aanwezig in het pand aan de Passage, vlak bij metrostation Strandvliet in Amsterdam.

Over de oorzaak van de brand kan de politie in Amsterdam nog niets zeggen. Het onderzoek kan pas enkele uren na het sein “brand meester” beginnen. De brand zou binnenin zijn ontstaan.

De supportersvereniging laat in een reactie op de website weten de brand zeer triest te vinden:

“Niet alleen is er grote materiële schade maar daarnaast is de emotionele schade van het verlies van persoonlijke eigendommen van (overleden) Ajax-fans ook enorm.”

Vaker brand

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van brand bij het honk van de onafhankelijke supportersvereniging. In 2005 brandde het gebouw gedeeltelijk af, in 2006 werd nogmaals een poging gedaan het gebouw in brand te steken.

Ajax speelt komende zondag in de Arena tegen Feyenoord.

De locatie: