Boerenkool speciaal

Het grote stamppotboek is een vrolijkmakend kinderkookboek, alleen moet je de recepten wel met een korreltje zout nemen. Dat is ook het geval bij deze boerenkool speciaal, waarvoor je vier rookworsten als een frikandel inkeept en vult met boerenkool. Hartstikke geinig idee, maar een volledige maaltijd is het natuurlijk niet. Maak daarom gerust 3 of 4 x zoveel stamppot (dus met 1 kilo aardappelen en evenveel of iets minder boerenkool), gebruik een deel om de worsten mee te vullen en serveer wat u overhoudt ernaast.

Spoel de aardappels schoon, doe ze in een pan met water, de helft van de boter en wat zout en zet de pan op het vuur. Wacht tot het water kookt en laat de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar koken. Doe de reepjes boerenkool bij de aardappels in de pan. Als je voorgesneden boerenkool gebruikt, kun je de reepjes meteen op de aardappels leggen. Doe ondertussen de rookworsten in een pan met warm water. Zet de pan op het vuur en laat de worsten voorzichtig warm worden, zonder het water te laten koken. Giet de boerenkool en aardappels af en stamp alles goed door elkaar met de rest van de boter, melk en azijn. Voeg eventueel nog een beetje zout toe. Snijd de rookworst over de lengte half door en vouw hem een beetje open. Vul de worst met stamppot boerenkool en maak het af met de piccalilly.