Stamppot gezond

Toegegeven, deze stamppot gezond uit Het grote stamppotboek is een nogal zomers gerecht, vanwege de kropsla, tomaten, komkommer die erin gaan. Maar zoals mijn oma – die overigens heel vaak gestampte aardappelen met sla erdoor serveerde – al zei: afwisseling van spijs doet eten. Vandaag sla. Morgen boerenkool.

Doe de eieren in een pan, vul met water en breng aan de kook. Laat de eieren ongeveer 6 minuten koken. Giet het water af en laat de eieren schrikken met koud water. Doe de aardappels in een pan met water, zet de pan op het vuur en laat ze in 15 tot 20 minuten gaar koken. Leg de appelstukjes bovenop de aardappels, zodat ze nog even kunnen meekoken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur een beetje lager. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Giet de aardappels en appels af en stamp ze fijn met boter en melk. Meng er alle groente en de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met een flinke toef crème fraîche en partjes ei.