Papa en opa, allebei dood

Reuters/Ali Hashisho
Reuters/Ali Hashisho

Het jongetje met het speelgoedgeweer staat tussen de doodskisten van zijn opa en zijn vader. De uitvaart was gisteren in het dorpje Ghazieh in Libanon. Opa was al langer ziek. Papa, Abbas Hijazi (35), kwam op dezelfde dag om het leven, bij een luchtaanval op Queneitra in het Syrische deel van de Golanhoogvlakte. Abbas Hijazi was, net als opa Ibrahim Hijazi toen hij nog gezond was, Hezbollah-strijder.

De luchtaanval kwam volgens de shi’itische beweging van Israël, dat zoals gebruikelijk niet op de beschuldigingen reageert. Ook vijf andere strijders werden gedood. Al-Manar, de tv-zender van Hezbollah, waarschuwde dat Israël „speelt met vuur dat de veiligheid van het hele Midden-Oosten bedreigt”.

Het jongetje met het speelgoedgeweer heeft nog drie broertjes en zusjes.