Nieuwe hype: glitterterrorisme

Wie wel eens in de buurt komt van een sociaal medium, kan er inmiddels van gehoord hebben: shipyourenemiesglitter.com. Deze site stelt bezoekers in staat om minder prettige personen in hun leven voor ongeveer 9 euro anoniem een envelop vol glitter te sturen. In de woorden van de site: „Let us send them some stupid fucking glitter that is guaranteed to go everywhere.” Want: „We fucking hate glitter. People call it the herpes of the craft world.”

‘We’, dat is één iemand: de Australische internetmarketeer Mat Carpenter (22). Elk jaar ontving hij allerlei goedbedoelde kerstkaarten vol glitter. „Ik haatte dat”, vertelde hij aan webmagazine Slate, „en ik wilde dat de rest van de wereld mijn pijn zou voelen. Zo is het idee voor de site geboren.”

De even simpele als hilarische service werd een hype. Duizenden mensen bestelden glitterbrieven, waarna de site vastliep. Carpenter stuurde een noodkreet de wereld in: „Stop alsjeblieft met het kopen van dit verschrikkelijke product, ik ben het helemaal zat!”

Nu verkoopt hij zijn website en er zijn honderden geïnteresseerden. De prijs is opgedreven tot meer dan 70.000 dollar. Misschien niet eens zo raar. Wie wordt er na de verschrikkingen van 7 januari níét blij van dit onschuldige glitterterrorisme?