Nieuwe vragen rond mysterieuze dood Argentijnse aanklager

In Argentinië zijn nieuwe vragen gerezen rond de dood van aanklager Alberto Nisman, die op het punt stond een belastende verklaring af te leggen tegen president Cristina Fernández de Kirchner. Nisman werd zondag aangetroffen in zijn badkamer met een kogel in zijn hoofd. Naast hem lag een pistool. De slotenmaker die toegang forceerde tot het appartement zei gisteren dat de deur niet goed op slot zat. Ook hebben onderzoekers een derde toegang tot de woning ontdekt. De ex-vrouw van Nisman zei gisteren dat ze het onwaarschijnlijk acht dat hij zelfmoord zou plegen. Nisman wilde maandag zijn beschuldiging toelichten dat Kirchner betrokken is bij het afschermen van Iraanse verdachten van de bomaanslag op een joods cultureel centrum in 1994. (AP)