‘Mali weigert lichaam terrorist Parijs’

Amedy Coulibaly werd doodgeschoten in de Parijse supermarkt.
Amedy Coulibaly werd doodgeschoten in de Parijse supermarkt. Foto EPA / Ho

Mali weigert het lichaam van terrorist Amedy Coulibaly, die tijdens de aanslagen in Parijs een agent en vier burgers doodschoot. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien vandaag.

De familie van Coulibaly had verzocht het lichaam naar Mali te sturen, omdat hij daarvandaan komt. Een vliegtuig met het lichaam zou gisteravond naar de hoofdstad vertrekken, maar het land zag er op het laatste moment van af.

Het is niet duidelijk waarom de regering in Bamako zijn ‘terugkomst’ weigerde. Coulibaly is weer teruggebracht naar een forensisch instituut in Parijs. Waar Coulibaly nu begraven wordt, is onduidelijk.

Onduidelijk waar hij nu begraven moet worden

Volgens de Franse wet mag een gemeente de begrafenis van een inwoner niet weigeren. Coulibaly zou daarom in zijn geboorteplaats Viry-Châtillon of zijn woonplaats Fontenay-aux-Roses kunnen worden begraven. De burgemeester van zijn woonplaats verklaarde gisteren al dat hij niet wil dat Coulibaly daar begraven wordt.

De broers Chérif en Saïd Kouachi, die het bloedbad bij het satirische tijdschrift Charlie Hebdo aanrichtten, zijn vorig weekend in het geheim begraven in hun woonplaatsen: Gennevilliers en Reims. De graven zijn anoniem om te voorkomen dat ze bedevaartsoorden worden voor radicale moslims.