Lichte winter

We hebben een licht winters weerbeeld in Nederland en dat houdt nog even aan. Tijdens opklaringen gaat het de komende nacht weer een paar graden viezen. Op de koudste plekken daalt het kwik tot 4 graden onder nul. Er is hierbij weinig wind.

Morgen begint met redelijk wat zon. In de loop van de dag komt er meer bewolking. Het blijft droog. Er waait een zwakke, veranderlijke wind en de temperaturen lopen op tot net boven het vriespunt. Hierna komt vanuit het westen een storing dichterbij.

In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking dan ook toe, tegen de ochtend in het westen gevolgd door de eerste neerslag: regen of natte sneeuw. Op de meeste plaatsen vriest het opnieuw enkele graden. Zaterdagochtend valt vooral in het oosten enige tijd sneeuw. Daarna wordt het weer zachter.