Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Gasstelletje, tentstokken en een matje van een centimeter dik. We willen het niet meer. Slecht nieuws voor campinghouders, goed nieuws voor het luxe bungalowpark.

De Europese Centrale Bank besluit vandaag waarschijnlijk extra geld te maken om deflatie tegen te gaan. Twaalf vragen daarover die je nooit hebt durven stellen, en is deflatie eigenlijk wel zo gevaarlijk?

Starbucks komt vandaag met kwartaalcijfers. Hoe belangrijk is Nederland voor de koffieketen?

Het is feest op de arbeidsmarkt sinds juni. Maar dat was wel eens anders. Bekijk hier tien jaar werkloosheid in één gifje (en om half tien komen de nieuwe cijfers).

Poldernieuws

In de strijd om frisdankbottelaar Refresco Gerber zijn nog drie potentiële eigenaren over, meldt Reuters.

EasyJet geeft de tarievenstrijd tegen Schiphol op - met tegenzin, volgens de Telegraaf.

De Volkskrant gaat in op het Britse onderzoek waaruit bleek dat Nederland relatief veel hooggeschoolde banen kwijt zou zijn geraakt.

While you were sleeping… in the US

Tegenvallende verkoopcijfers, slappe winstverwachting, afgestoten bedrijfsonderdelen: Forbes over de troebelen bij eBay.

De miljarden blijven naar Uber toe stromen, meldt Bloomberg.

CNBC bericht over de paradox bij American Express, waar winststijging en banenverlies hand in hand gaan.

While you were sleeping… in Asia

Dat zijn Chinese bestuurders niet gewend: opeens moeten ze hun best doen te overtuigen dat het land voldoende economisch potentieel heeft. De Financial Times heeft een stuk.

Maar Carnival Cruise Lines gelooft nog wel in Chinese passagiers. Zo zeer dat een lid van het bestuur naar Shanghai verhuist om Aziatische cruises uit te bouwen, schrijft The Wall Street Journal.

Virgin Australia wil een wit voetje bij passagiers halen en schrapt een irritante brandstofheffing, meldt de Sydney Morning Herald.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.