Belgische bioscoop dicht na terreurdreiging

Belgische politieagenten
Belgische politieagenten ANP / Marco de Swart

In het Belgische Doornik is vandaag een bioscoop gesloten vanwege een terreurdreiging. Dat laat bioscoop Imagix weten op zijn website. Het stadje ligt tegen de grens met Frankrijk.

De autoriteiten lieten Imagix eerder op de dag weten dat er serieuze aanwijzingen waren voor een risico op een aanval op de bioscoop. Het bedrijf neemt de dreiging serieus en kiest ervoor om tot en met 28 januari het gebouw te sluiten.

In Doornik werd het filmfestival Ramdam gehouden, waar oude en nieuwe films zouden worden vertoond. Het evenement zou tot en met dinsdag duren, maar is nu verder afgelast.

De afgelopen week hebben meer antiterreuracties in België plaatsgehad. Twee dagen geleden werden in Komen, ook gelegen aan de grens met Frankrijk, 33 huizen ontruimd. Volgens Belgische media werd de woning van een Franse jihadiste doorzocht. Een week geleden werd een terreurcel in Verviers opgerold.