FGH verliest zelfstandigheid

Foto Peter Hilz

FGH Bank, een belangrijke vastgoeddochter van de Rabobank, verliest haar zelfstandigheid. Het onderdeel wordt „geïntegreerd” binnen de Rabobank als geheel. Dat heeft Rabobank gisteren bekendgemaakt. De topman van FGH, Peter Keur, zal tevens per 1 februari terugtreden. Hij wordt opgevolgd door Fred Weenig, eerder onder meer werkzaam als directeur Wholesale Clients Nederland. Rabobank zegt in een toelichting dat de stap past „in de strategie en cultuurbeweging van de Rabobank, die gericht is op de vorming van ‘One Rabobank’ ”. Mede onder druk van toezichthouder DNB is Rabobank momenteel druk bezig met een centralisatieproces. De vastgoedactiviteiten vormden de afgelopen jaren een hoofdpijndossier voor Rabobank. Er werden grote verliezen geleden op vastgoedleningen die niet meer werden afbetaald. De projectontwikkelingsdivisie werd in 2013 opgedoekt. Volgens de Rabobank moet de integratie van FGH leiden tot meer efficiëntie. (NRC)