Laatste seizoen voor Munsterman

Joop Munsterman stopt na dit seizoen als voorzitter van FC Twente. De 63-jarige bestuurder kondigde zijn vertrek gisteren aan tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn club. Munsterman legt al zijn werkzaamheden bij FC Twente neer. Hij wordt als voorzitter opgevolgd door Aldo van der Laan, de huidige vicevoorzitter.

Munsterman zit sinds 2002 in de raad van commissarissen (rvc) en volgde op 1 januari 2004 Herman Wessels op als voorzitter van de eredivisieclub. Hij was ook jarenlang bestuursvoorzitter van uitgeverij Wegener. Toen Munsterman instapte bij FC Twente, verkeerde de club op de rand van faillissement. Onder zijn bewind werd de organisatie geprofessionaliseerd, het stadion uitgebreid van 13.500 naar 30.000 zitplaatsen en de begroting flink opgeschroefd. Hoogtepunt was het behalen van de landstitel in 2010.

Munsterman was jarenlang zowel voorzitter van de rvc als directeur van het managementteam. Aan die dubbelrol kwam begin dit jaar een einde toen Twente een nieuwe bestuursstructuur invoerde. Munsterman kreeg de afgelopen tijd veel kritiek. Zo bleek vorig jaar plotseling dat hij mede-eigenaar is van de Chileense middenvelder Felipe Gutiérrez. Verder heeft Twente flinke financiële problemen. (ANP)