Politie doet huiszoeking in Utrecht

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De politie deed gisteravond in Utrecht huiszoeking in de woning van de ouders van een 18-jarige jihadverdachte, wiens paspoort vorige week bij de antiterreuractie in het Belgische Verviers was gevonden. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de verdachte deel uitmaakt van een cel van jihadisten. Het zou gaan om Zaid K. Hij wordt gezocht voor betrokkenheid bij terrorisme. Hij zou zijn opgetrokken met de eveneens verdachte Abdelmouneim H. (21). H. meldde zich gisteren vrijwillig bij de Belgische politie in Brussel. De verblijfplaats van K. is nog onbekend. De politie nam gisteravond tijdens de actie in de Utrechtse wijk Overvecht laptops en telefoons in beslag. De ouders van de jongeman gaven hem in september als vermist op. Afgelopen donderdag ondernam de Belgische justitie een grote actie tegen enkele inwoners van Verviers die ervan verdacht werden op het punt te staan terroristische aanslagen te plegen. Bij een inval werden twee jihadisten die in Syrië waren geweest, gedood. Eén werd aangehouden.