Bertens uitgeschakeld

Foto Reuters

Prachtige ambiance, de goed gevulde Margaret Court Arena van Melbourne. Mooie affiche ook in de tweede ronde van de Australian Open: Kiki Bertens tegen Eugenie Bouchard, opkomende ster van het vrouwentennis. Maar de 23-jarige speelster uit Wateringen kwam er niet aan te pas tegen de Canadese nummer zeven van de plaatsingslijst. Met een forehand in het net eindigde de partij al na 53 minuten in een kansloze nederlaag: 6-0 en 6-3.

Bouchard (20) toonde vooral in de eerste set dat ze vorig jaar niet toevallig reikte tot de finale van Wimbledon en de halve finales van de Australian Open en Roland Garros. Binnen twintig minuten overklaste ze Bertens volledig. De Nederlandse nummer 72 van de wereldranglijst verraste vorig seizoen nog met een plaats in de vierde ronde op Roland Garros, haar beste resultaat ooit in een grandslamtoernooi. Maar in haar eerste onderlinge confrontatie met de superfitte Bouchard slaagde Bertens er alleen in de tweede set in bij vlagen enig tegenspel te bieden. Ze brak naar 1-0, kwam bij 5-1 achter nog terug tot 5-3 maar meer zat er nooit in. Door de uitschakeling van Bertens zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel.