Danni Lowinski

SBS 6, 20.30-21.25u.

Het derde seizoen van Danni Lowinski start vandaag en de winkelcentrumadvocate is nog niets veranderd. Ze ziet er niet uit als een stereotype advocaat: je kunt haar uittekenen in een shirtje met felle kleuren met diep decolleté en een kort rokje. Als iets tegenvalt zegt ze ‘kak’, ‘schijt’ of steekt ze haar middelvinger op. Met het gooien van blikjes bier probeert ze een keuze te maken tussen de twee mannen in haar leven, Olivier en Bart. Als hij in de prullenbak terecht komt kiest ze voor Olivier, komt hij ernaast, dan kiest ze voor Bart. Acht blikjes verder ligt de helft erin en de helft ernaast. Dan komt Danni tot het volgende inzicht: geen keuze is ook een keuze. In deze aflevering geeft ze vanaf haar ‘kantoor’ op een plein in een overdekt winkelcentrum juridisch advies aan een man die een kind heeft aangereden.

Ook krijgt ze bezoek van de belastingdienst, wat paniek oplevert. Zo heeft ze het over haar ‘goedkope rotstoel’ als ze daar midden in het gesprek vanaf valt. De ambtenaar fronst: die had ze toch voor zeshonderdvijftig euro opgegeven? Haar werkloze, gehandicapte vader wil haar wel helpen door een beetje te rommelen met de papieren, in ruil voor een elektrische rolstoel.