Twee nieuwe seizoenen voor Lubach

Arjen Lubach gaat een tweede reeks maken van zijn satirische tv-programma Zondag met Lubach. Lubach maakte al negen afleveringen en krijgt er vanaf 22 februari nog zes bij. De VPRO heeft ook een derde, langere reeks besteld voor volgend seizoen.

Met gemiddeld 289.000 kijkers is de show van producent Human Factor geen kijkcijferhit, maar hij zit wel keurig op het gemiddelde van zender NPO 3. Critici en fijnproevers vinden het geweldig – tv-recensent van NRC Hans Beerekamp schreef: „De vlag gaat uit voor het eerste geslaagde satirische nieuwsprogramma op Amerikaanse leest, met een zeer Europees gevoel voor absurditeit en een bij uitstek Nederlands moralisme.”

In de show neemt Lubach het nieuws door aan de hand van filmpjes en foto’s. Vast onderdeel zijn de avonturen van handpop Salamander Klöpping, gemodelleerd naar de internetondernemer Alexander Klöpping (Blendle).

De RVD stelde in november een onderzoek in naar een filmopname met een drone die Lubach maakte van het Binnenhof. Maar het bleek een telefoonfilmpje te zijn van Madurodam.

Lubach (Lutjegast, 1979) is naast tv-maker vooral schrijver, van onder meer de thriller IV. Hij zat eerder bij comedycollectief Buro Renkema en voor Koefnoen maakte hij de Rapservice. Zondag met Lubach schrijft hij met onder meer Diederik Smit van De Speld en columnist Jonathan van het Reve.