Roda JC schakelt PSV uit na verlenging

Eerstedivisieclub Roda JC heeft gestunt in de KNVB Beker. De Limburgers versloegen PSV in Kerkrade met 3-2. In de reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd in 2-2, maar in de verlenging scoorde Hicham Faik de winnende treffer. De andere Roda-doelpunten kwamen op naam van Van Hyfte en Gyasi, Luuk de Jong maakte er twee namens PSV. Vorig seizoen liet PSV zich ook al door Roda verrassen, maar nu de club uit Eindhoven stijf bovenaan staat in de Eredivisie is de uitslag extra opmerkelijk. Het tempo lag laag, bij veel spelers ontbrak scherpte en concentratie. Trainer Phillip Cocu had vijf basisspelers gespaard voor de achtste finale. Roda JC speelt volgende week in de kwartfinale tegen Excelsior. De ploegen uit de traditionele topdrie zijn nu uitgeschakeld.