Jouw man in Beijing

Jonah Kessel werd geboren in de Amerikaanse staat Vermont. Een plek waar esdoornsiroop uit de bomen wordt gehaald met behulp van netwerken van buizen en tubes. Die pittoreske plek heeft de videojournalist van The New York Times lang geleden verruild voor China. Vanuit Beijing legt Kessel voor de krant onder andere de ontwikkelingen in het land vast, maar ook het nieuws uit de zogeheten Gouden Driehoek: Thailand, Laos, Vietnam en Birma. Voor zijn laatste productie reisde hij langdurig door Birma. Daar ontdekte Kessel dat de tien jaar geleden bijna volledig uitgebannen, heroïneproductie door de conflicten in de buurlanden weer in opkomst is. Op Twitter deelt de videojournalist onderbelichte verhalen van zijn collega’s in China, zoals de jihadstrijders die vanuit China naar Syrië vertrekken. Ook kunnen volgers rekenen op de nodige relativerende humor van een Amerikaanse expat in China.