Gratis beveiliging in huis

Wie zijn huis of kantoor wil beveiligen en geen honderden euro’s kwijtwil aan professionele apparatuur, moet Salient Eye uitproberen. Met deze app kan een beveiligingscamera en alarm worden ingesteld op een Android-apparaat. Gebruikers stellen een beveiligingscode in, de manier waarop ze een berichtje willen krijgen bij een inbraak (sms of e-mail) en richten hun apparaat bijvoorbeeld op een raam. Salient Eye registreert bewegingen: wanneer het raam opengaat, maakt de app opnames en verstuurt hij deze naar de gebruiker. Daarna schalt een alarm om indringers af te schrikken. Met een code kan de app weer uitgezet worden. Salient Eye is een prima, gratis aanwinst, maar wie zich echt zorgen maakt om zijn veiligheid kan wellicht beter een professioneel beveiligingssysteem aanschaffen.