Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

In Davos begint het World Economic Forum: dé bijeenkomst voor de wereldelite. Van Maxima en Merkel tot Google’s Eric Schmidt. NRC Q analyseert de deelnemerslijst en laat in zes graphics (en een liedje) zien wie er echt toe doen.

Uit onderzoek van dat World Economic Forum blijkt dat Nederlandse ondernemers wel wat ambitieuzer mogen zijn. Ook is er kritiek op het innovatiebeleid van het kabinet.

Chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven doet het uitstekend. Vandaag komt het hightechbedrijf met jaarcijfers. Dit is waarom het zulke tevreden werknemers heeft.

Poldernieuws

De Volkskrant waarschuwt vanochtend werkzoekenden voor schimmige recruitmentbureaus.

MobyPark heeft de Automotive Innovation Award gewonnen, meldt RTL Nieuws.

De wereld is volgens topbestuurders het afgelopen jaar een beetje enger geworden, constateert Z24.

While you were sleeping… in the US

Netflix wil binnen twee jaar overal ter wereld beschikbaar zijn, schrijft Techcrunch.

Een brutale aandeelhouder aast op een fusie van Staples en Office Depot, meldt The Wall Street Journal.

Zwitserse horlogemakers moeten hun trots inslikken in de strijd tegen wearables, kopt Quartz.

While you were sleeping… in Asia

De Chinese censor laat zijn macht gelden en sloot 133 WeChat blogs, schrijft de South China Morning Post. Alles wat niet bevalt wordt geblokkeerd - en dat zijn steeds meer websites en diensten.

De eigenwijze directeur van handelshuis Mitsui stelt zijn eigen opvolger aan en passeert 32 anderen die hoger in de hiërarchie stonden, meldt de Nikkei Asian Review.

Een gemiste oproep? De start-up ZipDialweet hoe je daar geld mee kunt verdienen. Het is de nieuwste aankoop van Twitter, schrijft The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.