Bertens kansloos tegen Bouchard op Australian Open

Bertens pakte tegen Bouchard slechts drie games.
Bertens pakte tegen Bouchard slechts drie games. Foto EPA / Made Nagi

Kiki Bertens heeft vanochtend maar kort kunnen genieten van haar wedstrijd in de tweede ronde van de Australian Open. De 23-jarige Wateringse tennisster stond slechts 53 minuten op de baan tegen Eugenie Bouchard. De Canadese nummer zeven van de wereld gunde Bertens drie games: 6-0 6-3.

Bertens en Bouchard stonden tot vandaag nog nooit tegenover elkaar, maar de Nederlandse wist al snel hoe sterk haar opponente is. Bouchard had amper twintig minuten nodig om de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set brak Bertens wel direct door de service van de Canadese (0-1), maar een stunt zat er nooit in. Bouchard won vijf games op rij, stond daarna wel nog twee games af, maar haalde vervolgens de winst op eigen service binnen.

Alle Nederlanders alweer uitgeschakeld

Door de uitschakeling van Bertens zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel. Richel Hogenkamp, de enige andere Nederlandse in het vrouwenenkel, ging dinsdag in de eerste ronde onderuit tegen Petra Kvitova uit Tsjechië. Bij de mannen strandden Robin Haase en Igor Sijsling ook al in de eerste ronde.

Bertens komt nog wel in actie in het dubbelspel. Daarin staat ze donderdag in de eerste ronde samen met Johanna Larsson uit Zweden tegenover de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni en de Amerikaanse Lisa Raymond.

Bouchard speelt in de volgende ronde tegen de Française Caroline Garcia. Zij versloeg in de tweede ronde Stefanie Vögele uit Zwitserland: 6-3 6-4. (ANP)