Video’s uit Gouden Driehoek

Jonah Kessel werd geboren in de Amerikaanse staat Vermont. Een plek waar in bossen esdoornsiroop uit de bomen wordt gehaald met behulp van netwerken van buizen en tubes. Die groene pittoreske staat verruilde de videojournalist van The New York Times lang geleden voor China. Vanuit Beijing legt Kessel voor de krant de ontwikkelingen in het land maar ook in de zogeheten Gouden Driehoek vast – Thailand, Laos, Vietnam en Myanmar. Voor zijn meest recente productie reisde hij langdurig door het laatste land. Kessel ontdekte daar dat de, tien jaar geleden bijna volledig uitgebannen, heroïne-productie weer in opkomst is. Zijn werk kenmerkt zich door de indringende portretten van de mensen die hij filmt. Op Twitter deelt de videojournalist onderbelichte verhalen van zijn collega’s in China, zoals de jihadstrijders die vanuit China naar Syrië vertrekken. Ook kunnen volgers rekenen op de nodige relativerende humor van een Amerikaanse expat in China.