‘Twee grote investeerders azen op lichtafdeling van Philips’

Het logo van Philips op het Lighting Application Centre. De lichttak zou in de belangstelling staan van twee investeerders.
Het logo van Philips op het Lighting Application Centre. De lichttak zou in de belangstelling staan van twee investeerders. Foto ANP / Lex van Lieshout

De lichtafdeling van Philips heeft de interesse gewekt van twee grote investeringsmaatschappijen. De investeerders, KKR en CVC Capital, kijken volgens Het Financieele Dagblad naar een gezamenlijke overname van de divisie, die op termijn moet worden afgesplitst. De interesse van beide partijen wordt aan de krant bevestigd door zakenbankiers.

Zelf willen Philips, KKR en CVC Capital niet reageren op de geruchten. Als een verrassing komt de interesse echter niet, zo schrijft het FD vandaag. KKR en CVC kijken samen namelijk al naar een mogelijke aankoop van Lumileds en Automotive. Die twee onderdelen van de lichtdivisie probeert Philips sinds vorige zomer los van de overige lichtonderdelen te verkopen.

Philips maakte in september bekend de lichtafdeling – die volgens schattingen zo’n 9,5 miljard euro waard is - te willen afsplitsen. Op die manier kan het bedrijf zich volledig richten op zijn andere afdelingen voor gezondheidstechnologie. Bij het afscheiden van de lichttak behoort een beursgang overigens ook tot de mogelijkheden.

Lees ook op NRC Q “Waarom Philips juist nu geen slechte cijfers kan gebruiken”.