Tips van een taxichauffeur

Volgens Wired zijn gebruikers van Uber helemaal weg van Harry Campbell. De 28-jarige uit het Californische Orange County kennen zij onder zijn geuzenaam: ‘The Rideshare Guy’. Op zijn blog schrijft Campbell over zijn ervaringen en avonturen als chauffeur van de diensten Uber en Lyft. Mensen die de marktverstorende taxidiensten gebruiken om geld te verdienen, krijgen op zijn site tips om efficiënter routes te kiezen en sneller ritjes te krijgen in bepaalde gebieden. Campbell begon met zijn website omdat hij nergens goede informatie kon vinden om een betere chauffeur te worden. Nu lezen tienduizenden mensen maandelijks zijn site. Als ondernemende chauffeur, die liever niet meer uitgaat op vrijdag om wat extra geld te verdienen, breidt hij ook langzaam zijn media-imperium uit door podcasts te verkopen op iTunes en video’s te maken voor YouTube. Dat laatste kanaal moeten Uber en Lyft-gebruikers nog ontdekken, hij heeft pas een kleine twaalfhonderd views.