Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Bovag: gevolgen hogere accijns op brandstof zijn rampzalig

De gevolgen van de verhoging van de accijns op diesel en lpg pakken „nog desastreuzer uit dan eerst gedacht”. Dat betogen de Bovag en de belangenvereniging voor pompstations, Beta. Tankstations zouden over 2014 zo’n 8 procent minder diesel en 23 procent minder lpg hebben verkocht. Vooral transporteurs zouden sinds de accijnsverhoging liever over de grens tanken. De jongste cijfers tonen aan dat er voor het wegverkeer in de eerste tien maanden van afgelopen jaar 453 miljoen liter diesel en 96 miljoen liter lpg minder werd getankt dan in het jaar ervoor, aldus Bovag en Beta vanmorgen in een verklaring. (ANP)