PSV opnieuw door Roda JC uitgeschakeld in de beker

PSV is uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker. De ploeg uit Eindhoven verloor in de verlenging in Kerkrade met 3-2 van eerstedivisionist Roda JC.

PSV opnieuw uitgeschakeld door Roda JC
PSV opnieuw uitgeschakeld door Roda JC Foto ANP / Pro Shots

PSV is uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker. De koploper in de reguliere competitie verloor na verlenging in Kerkrade met 3-2 van eerstedivisionist Roda JC.

Na 90 minuten was het duel in 2-2 geëindigd. Roda JC had in de reguliere speeltijd via Tom Van Hyfte en Edwin Gyasi twee keer de leiding genomen, maar Luuk de Jong bracht de Brabantse favoriet tweemaal weer langszij. In de achtste minuut van de verlenging maakte Hicham Faik de winnende treffer voor de thuisploeg.

Roda JC speelt nu volgende week in de kwartfinales tegen Excelsior.

Twitter avatar KNVB KNVB Loting kwartfinales KNVB beker
FC Twente - AZ
SC Cambuur - PEC Zwolle
Winnaar Roda JC/PSV - Excelsior
FC Groningen - Vitesse

Lang geleden

Vorig jaar werd PSV ook al uitgeschakeld door Roda, dat toen nog in de eredivisie uitkwam. Het is voor het eerst in jaren dat PSV door een eerstedivisionist werd uitgeschakeld in de beker. De laatste keer was in het seizoen 1992-1993, toen toenmalig eerstedivisionist sc Heerenveen te sterk was, meldt ANP.

Eerder werden Feyenoord en Ajax al uitgeschakeld. Hierdoor is er geen enkele ploeg meer uit de traditionele top drie actief in de KNVB-beker. Dat is voor het eerst sinds seizoen 2008-2009, zocht databureau Infostrada uit.