Na Sijsling ook Hogenkamp en Haase uitgeschakeld in Melbourne

Robin Haase vandaag tijdens zijn partij in de eerste ronde tegen Gilles Simon. Simon won in drie sets van de Nederlander.
Robin Haase vandaag tijdens zijn partij in de eerste ronde tegen Gilles Simon. Simon won in drie sets van de Nederlander. Foto EPA / Barbara Walton

Nederland heeft tijdens de tweede ronde van de Australian Open nog maar één ijzer in het vuur. Na Igor Sijsling verloren ook Robin Haase en Richel Hogenkamp vannacht namelijk hun partij in de eerste ronde. Haase deed dat tegen de als 18de geplaatste Gilles Simon, van wie hij in drie sets verloor.

Simon won de partij na amper anderhalf uur met 6-1, 6-3 en 6-4. De 27-jarige Haase verlaat daarmee voor de vierde keer op rij het hoofdtoernooi in Melbourne in de eerste ronde. In 2011 kwam hij nog tot de derde ronde, zijn beste resultaat op het Australian Open tot nu toe.

Niet lang na Haase verliet ook debutante Richel Hogenkamp het eerste grandslamtoernooi van het jaar in de eerste ronde. De 22-jarige ging in twee sets onderuit tegen de als 4de geplaatste Petra Kvitova, die vorig jaar nog Wimbledon won. De Tsjechische won de partij in 6-1 en 6-4.

Alleen Bertens door in het enkeltoernooi

Haase was de enige overgebleven Nederlander in het mannentoernooi, nadat gisteren Igor Sijsling al zijn partij in de eerste ronde verloor. De nummer 84 op de wereldranglijst trok na vijf sets aan het kortste eind tegen de Litouwer Ricardas Berankis. Ook in 2014 en 2013 bereikte Sijsling de volgende ronde niet.

De Nederlandse eer in het enkelspel moet daarom worden hooggehouden door Kiki Bertens, die gisteren na een lange partij tot de tweede ronde wist door te dringen. Na maar liefst 2 uur en 41 minuten won de 23-jarige tennisster van Daria Gavrilova. Bertens speelt in de tweede ronde tegen Eugenie Bouchard, die vorig jaar in Melbourne de halve finale haalde.