Mensen onwel op politiebureau Oosterhout

Een traumahelikopter bij het politiebureau in Oosterhout. Daar werden vanochtend enkele mensen onwel.
Een traumahelikopter bij het politiebureau in Oosterhout. Daar werden vanochtend enkele mensen onwel. Foto NRC/ Arjen Schreuder

Het politiebureau in het Brabantse Oosterhout is vanochtend ontruimd nadat enkele politiemedewerkers onwel waren geworden. De precieze oorzaak is nog onbekend. Volgens onze verslaggever Arjen Schreuder, die ter plaatse was, wordt uitgegaan van een bedrijfsongeval.

Zo’n vijf à zes agenten klaagden over hoofdpijn, duizeligheid en benauwdheid, schrijft persbureau ANP. Het vermoeden bestaat dat ze ziek zijn geworden door freon dat ontsnapte uit een koelingsruimte voor computers. Freon is de benaming voor een verzameling chloorfluorkoolstofverbindingen en wordt onder andere gebruikt voor koelingen en airconditioners. De brandweer verrichte metingen, maar freon kan niet gemeten worden.

Twitter avatar Politie_Breda Politie Breda eo Onwelwording in politiebureau #Oosterhout #Europark. Brandweer doet onderzoek naar oorzaak. Medewerkers verlaten gebouw.

In totaal zouden vijf of zes mensen onwel zijn geworden. Geen van de mensen hoefde naar het ziekenhus, meldt de politie.

Er was uit voorzorg een traumahelikopter naar het politiebureau gestuurd. Die hoefde niemand mee te nemen. Het bureau in Oosterhout bestaat uit meerdere panden. Alle politiemedewerkers zijn naar een ander gebouw verplaatst.

Het politiebureau aan het Europark heeft geen cellencomplex, dus er hoefden ook geen gedetineerden te worden geëvacueerd, schrijft persbureau ANP.