Gestampte husselflussel

Ik neem aan dat u, net als ik, regelmatig stamppot maakt. En ik neem dan ook meteen maar aan dat u, net als ik, heel vaak dezelfde stamppot maakt. Met boerenkool, of met zuurkool, met andijvie of met rucola bijvoorbeeld. Gelukkig is stamppot het soort eten dat eigenlijk nooit gaat vervelen. En toch is het wel aardig om het eens anders te doen. Waarom altijd stamppot van 1 soort groente? Waarom flikkeren we niet eens gewoon van alles en nog wat door die puree? Dat ruimt nog lekker op ook. Deze husselflussel uit Het grote stamppotboek is een ideaal maak-uw-groente-la-leeg-gerecht. Geef er gerust uw eigen draai, euh, hussel aan.

Doe de aardappels in een pan met water en zet op het vuur. Wacht tot het water kookt en laat de aardappels in 15 tot 20 minuten gaar koken. Bak de spekjes tot ze mooi bruin zijn in een grote koekenpan. Doe de hamblokjes, de gesneden groente en de doperwten erbij en bak nog even goed door tot alle groenten gaar zijn. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een klontje boter en de melk. Roer de inhoud van de koekenpan door de puree en breng de husselflussel op smaak met peper en zout.