Eend op een kubus

Om Gunbrick de vreemde eend in de bijt te noemen is flauw, maar niet geheel onterecht. In dit puzzelspel bedient de gebruiker daadwerkelijk een eend die zich met behulp van een gele kubus voortbeweegt. Deze zogeheten ‘gunbrick’ kan naast rollen ook een laser afschieten waarmee tegenstanders geroosterd worden. Gedurende het spelen leert de gebruiker nieuwe technieken om verder te komen in de levels. Zo is het wapen van de kubus ook in te zetten om de hoofdpersoon in de lucht te schieten. Of als het op zijn zij ligt, om blokken of tegenstanders kapot te schieten. Gunbrick is een uiterst vermakelijke arcadegame die vanaf het begin eenvoudig te spelen is. Door de steeds moeilijker wordende puzzels wordt de app met elk nieuw level uitdagender. De soundtrack is bijzonder prettig en de 16bit-achtige graphics zijn uiterst gedetailleerd. Het enige minpunt van Gunbrick is dat er maar 36 levels beschikbaar zijn en dat gebruikers het snel uitspelen.