Poldernieuws

Dit schrijven andere media vandaag

Rain clouds blow over a pasture with cows on the edge of Naardermeer nature reserve in Muiderberg, near Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 7, 2014. A light breeze brings rapidly changing spring weather with sun and rain, and temperatures around 16 degrees Celsius, or 61 Fahrenheit. (AP Photo/Peter Dejong)
Rain clouds blow over a pasture with cows on the edge of Naardermeer nature reserve in Muiderberg, near Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 7, 2014. A light breeze brings rapidly changing spring weather with sun and rain, and temperatures around 16 degrees Celsius, or 61 Fahrenheit. (AP Photo/Peter Dejong)

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

Supermarkten leggen het af

Supermarkten moeten gaan vrezen voor het toenemende aantal foodhallen en versmarkten in Nederland, schrijft de Volkskrant.

Volgens experts bieden deze nieuwe initiatieven consumenten de mogelijkheid om te kiezen voor luxere en authentiekere producten. En daar is veel vraag naar. Ook is het winkelgedrag van de Nederlander de afgelopen jaren fors veranderd, die doet veel vaker boodschappen omdat hij of zij niet of nauwelijks de maaltijden voor de week wil plannen. Supermarkten zouden er niet in geslaagd zijn om mee te groeien met de wensen van de klanten.

Versmarkten en foodhallen vullen dit vacuüm met producten die misschien duurder zijn, maar veel minder fabrieksmatig geproduceerd zijn. Daarnaast bieden markten als Neighbourfood Market in Amsterdam of de markthal in Rotterdam naast meer verse producten of ingrediënten ook een extra beleving doordat er bandjes optreden of gezorgd is voor een bijzondere aankleding.

Aldi ruziet om moskee op zeep

De Aldi ligt in Duitsland onder vuur vanwege het uit de handel halen van zeep, schrijft Z24 . Op de verpakking van de 1001 Nacht-zeep van Ombia stond een moskee afgebeeld.

Nadat een klant op Facebook klaagde over de afbeelding, die volgens de nieuwssite veel weg heeft van de Hagia Sophia in Istanbul, liet de Aldi weten het product uit het assortiment te verwijderen. Andere klanten zijn het daar niet mee eens en vinden dat de supermarktketen te snel handelde. Volgens Der Spiegel roepen consumenten op tot een boycot van de Aldi.

CU: weg met pooiers

De ChristenUnie wil een verbod op pooiers, meldt RTL Nieuws. De partij wil op deze manier de uitbuiting van vrouwen in de prostitutie tegengaan. Het is niet de eerste keer dat er wordt opgeroepen tot een verbod. In 2013 pleitte een rechter in Arnhem ook al voor een pooierverbod.

RTL citeert CU-Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers die wil dat pooiers strafbaar worden gesteld en een initiatiefwetsvoorstel hoopt op te zetten hiervoor. Segers:

“Dat is nodig omdat prostitutie heel kwetsbaar is en vatbaar is voor uitbuiting en mensenhandel [.] Het uitbuiten, het innemen van geld dat jou niet toekomt. Het willens en wetens mensen aanzetten tot gedwongen prostitutie, dat doen pooiers. Dat moet je aanpakken.”

Volgens de nieuwszender heeft de oproep waarschijnlijk weinig succes. In 2013 liet minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten al weten dat het Wetboek van Strafrecht al voldoende manieren voorschrijft waarop pooiers te bestrijden zijn.