De beste game van 2014

Crossy Road werd door onder andere The Guardian, CNET en Touch Arcade uitgeroepen tot de beste game van 2014. De app van ontwikkelaar Hipster Whales verscheen in november al voor iOS en een maand later voor Amazon-apparaten.

Android-gebruikers konden het spel pas vorige week spelen. Crossy Road is een moderne versie van het klassieke spel Frogger. De gebruiker bestuurt een kip, kiwi, eend of een van de 47 andere dieren. Het doel van het spel is om ongeschonden straten, rivieren en treinsporen over te steken om aan de overkant van het scherm te komen. Onderweg verdient de speler munten om nieuwe karakters te kopen. Met het retro uiterlijk heeft Hipster Whales goud in handen. Maar dat komt vooral door de reclamefilmpjes die gebruikers gedwongen moeten kijken om gratis muntjes te verdienen. Volgens The Guardian haalde Crossy Road hiermee al meer dan een miljoen dollar op aan advertentieinkomsten.