Birdman mikt op Oscar

Birdman werd vorige week genomineerd voor negen Oscars, onder andere voor beste acteur en beste film. Een uitmuntende prestatie voor de vlotte film waar Michael Keaton een aan wal geraakte acteur speelt. Maar nu de nominaties binnen zijn, is de strijd zeker nog niet gestreden. Om die prestigieuze gouden beeldjes te winnen moet er flink campagne gevoerd worden door de makers. Dat doet het team achter Keaton en regisseur Alejandro González op een bijzondere manier: met de website Birdman Backstage. Hier lichten de makers voor de bioscoopbezoekers en de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars uitdeelt, alle bijzondere momenten van de film uit. Het openen van deze site is als het afdraaien van de extra’s op de DVD. Kijkers krijgen video’s en gifjes te zien van de film, kijkjes achter de schermen en ze kunnen zelfs het script van Birdman lezen.