Beveilig je huis met een app

Wie zijn huis wil beveiligen en geen honderden euro’s kwijt wil aan professionele apparatuur, moet Salient Eye proberen. Met deze app kan een beveiligingscamera en alarm ingesteld worden op een Android apparaat. Salient Eye is uiterst minimalistisch. Gebruikers stellen een beveiligingscode in, de manier waarop ze een berichtje willen krijgen bij een inbraak (sms of email) en richten hun apparaat bijvoorbeeld op een raam. Salient Eye registreert bewegingen: wanneer het raam opengaat, maakt de app opnames en verstuurt hij deze naar de gebruiker. Daarna schalt een alarm om indringers af te schrikken. Met een code kan Salient Eye weer uitgezet worden. De simplistische app is gratis, maar kan in de toekomst met aankopen uitgebreid worden met nieuwe veiligheidsfuncties. Salient Eye is een prima aanwinst, maar een echt beveiligingssysteem is misschien toch verstandiger om aan te schaffen als je zorgen hebt.