Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

De beste baas is niet zo bazig. Dat blijkt uit het Nationaal Leiderschapsonderzoek, uitgevoerd in opdracht van NRC Q. Liever geen man in drieknoopspak, wel een chef wiens deur altijd open staat.

Hi mr Stign, how are you? Ten minste 2.184 Nederlanders zijn vorig jaar slachtoffer geweest van internetfraude. Ze werden voor 12,6 miljoen euro opgelicht. Hoe reageer je als je beseft dat je slachtoffer bent van internetoplichting?

Terwijl Nederlandse autodealers het zwaar hebben, behaalt een andere autosector wél successen. Nederlandse toeleveranciers maken steeds meer koplampen, staal en stoelen voor autofabrikanten als BMW en Volkswagen.

Poldernieuws

Supermarkten moeten volgens de Volkskrant vrezen voor het toenemende aantal foodhallen en versmarkten in Nederland.

De Aldi ligt in Duitsland onder vuur vanwege het uit de handel halen van zeep, schrijft Z24.

De ChristenUnie wil een verbod op pooiers, meldt RTL Nieuws.

While you were sleeping… in the US

Google gaat 1 miljard investeren in SpaceX, meldt Business Insider.

Het gaat niet goed met DreamWorks. Volgens The Wall Street Journal stuurt het bedrijf een groot deel van zijn personeel de laan uit.

Armageddon is weer een stapje dichterbij, waarschuwt Quartz.

While you were sleeping… in Asia

Het is het ‘nieuwe normaal’, zegt de premier. De Chinese economie groeit met ‘slechts’ 7,4 procent, roepen alle media.

Hoe ze het doen, doet er niet toe. Het Chinese bedrijf Citic wil de wereldmarkt op en vindt hulp in Japan en Thailand, schrijft de Nikkei Asian Review.

Niemand wil meer een mobieltje van Samsung. Caixin legt uit hoe dat komt en wat het bedrijf doet om de markt terug te veroveren.

NRC Q’s citaat van de dag

“Tussen mij en oudere generaties is enorm veel veranderd. Tegen mijn opa zeiden ze meneer Van Bommel. Tegen mijn vader meneer Frans. En tegen mij zeggen ze Reynier. Dat zegt iets over mijn stijl van leidinggeven.” - Reynier van Bommel, algemeen directeur van schoenfabrikant Van Bommel

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.