16Bits of the Galaxy

Guardians of the Galaxy was de verrassing van vorig jaar. De film van stripboekuitgever Marvel Comics verbaasde vriend en vijand door in de zomer met de minst bekende superhelden – onder andere een pratende wasbeer en een lopende boom – de meeste bioscoopgangers te trekken. Met bijna een miljard dollar aan opbrengsten maakte Guardians of the Galaxy gemakkelijk de productiekosten van 170 miljoen dollar goed. Ondanks het succes duurde het toch vrij lang voor de film werd vertaald naar een flitsende 16Bit-retrogame. Dat was 13 januari eindelijk het geval. In blokjes, die doen denken aan de oude SNES-console van Nintendo, stuiteren de kosmische superhelden Rocket Raccoon, Groot en Star-Lord over het YouTube-scherm. Onder andere Breaking Bad, Game of Thrones, Silence of the Lambs en Pulp Fiction kregen eerder dezelfde behandeling van maker CineFix. De jaren tachtig soundtrack van Guardians of the Galaxy klinkt in ieder geval nog beter in 16 bits.