12 dozen mango’s voor prins

Voor alles over het Britse Koningshuis kunnen twitteraars terecht bij Peter Hunt. Als diplomatiek en royaltyverslaggever van de BBC is deze Britse collega van NOS-collega Kysia Hekster op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Buckingham Palace. Vorige week berichtte Hunt over de cadeaus die onder andere koningin Elizabeth II, Prins Charles en Prins Andrew vorig jaar in ontvangst namen bij hun buitenlandse bezoeken. Zo wist Hunt te melden dat die laatste twaalf dozen mango’s per post opgestuurd kreeg van een voormalige Pakistaanse premier. De koningin ontving onder meer een miniatuur van de troon uit de HBO-serie Game of Thrones. Deze zetel gemaakt van aan elkaar gesmede zwaarden – niet geheel ontoepasselijk gezien de gewelddadige geschiedenis van de Britse monarchie – was een kleine 18 cm groot. De Twitter-tijdlijn is naast dit soort leuke feitjes ook de plek waar het schandaal rond Prins Andrew, de Duke of York, uitgebreid besproken wordt.