Vermiste Nederlandse studenten gevonden, reddingsteam onderweg

Reddingswerkers op zoek naar de drie studenten.
Reddingswerkers op zoek naar de drie studenten. Foto ANP/EPA/Murat Kemaneci

De twee Nederlanders en een Brit die in Turkije na een wandeltocht werden vermist, zijn gevonden. Een Turks reddingsteam is onderweg.

Dat meldt de Turkse hulpdienst op Twitter:

Twitter avatar AFADTurkey AFAD We are pleased to announced that our rescue crews have located three missing students near Antalya. Evacuation currently underway.

NRC-correspondent Marloes de Koning:

De twee studenten wandelden met een Britse student langs een veelgebruikt pad aan de Zuid-Turkse kust, nabij Antalya. De drie waren woensdag aan de wandeling begonnen maar raakten twee dagen later in de problemen waarna het alarmnummer werd gebeld. Bij de daaropvolgende zoekoperatie waren meer dan zeventig mensen betrokken.

Gisteren leek het erop dat de studenten waren gelokaliseerd nadat een helikopter overvloog. Die zag hen niet, maar één van de studenten belde door dat de heli was gezien. Volgens RTL was het telefoontje echter te kort om de groep positie van de groep te bepalen.