Ronaldo en Messi weer klasse apart in Spanje

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo gaan ook in 2015 verder met wat zij als geen ander kunnen: doelpunten maken. Messi hielp FC Barcelona gisteren met drie doelpunten aan een eenvoudige zege op Deportivo la Coruña (0-4). Het was alweer de 33ste hattrick voor de Argentijn, die dit seizoen goed is voor negentien goals. Ronaldo maakte twee treffers voor Real Madrid bij Getafe (0-3). De Portugees kwam daarmee op 28 doelpunten in deze competitie.

In Engeland ging landskampioen Manchester City op eigen veld verrassend onderuit tegen Arsenal (0-2), door goals van Santi Cazorla en Olivier Giroud. Door de nederlaag van City groeide het gat met koploper Chelsea tot vijf punten. De ploeg van coach José Mourinho won met 5-0 bij Swansea City, met Dwight Tiendalli in de basis. Oscar en Diego Costa scoorden ieder tweemaal.

De Nederlander Eljero Elia was zaterdag de grote man bij Southampton, dat met 2-1 won bij Newcastle United. Elia maakte in zijn tweede wedstrijd beide doelpunten voor de ploeg van trainer Ronald Koeman, die derde staat.

Elia (27) zat een maand geleden op dood spoor in Duitsland, bij Werder Bremen. Daarvoor speelde de Voorburger, die werd opgeleid bij ADO Den Haag en Ajax, onder meer bij FC Twente, HSV en Juventus. „Koeman was zo'n beetje de enige die nog in mij geloofde”, zei hij na afloop „Dankzij hem speel ik nu hier op huurbasis.”