In beeld

Paus Franciscus spreekt 6 miljoen mensen toe in Manilla

Al in november was er in Tacloban geen hotelkamer meer beschikbaar voor dit weekend. De vliegtuigen, net als de veerboten, zitten vol. De kerken, verwoest tijdens tyfoon Haiyan eind 2013, stonden nog in de steigers. Het bezoek van paus Franciscus is belangrijk voor de inwoners van Tacloban. „Ons geloof heeft ons kracht gegeven. De paus laat zien dat hij ons niet vergeten is”, zei pater Martin Cubi (32) al in november. Afgelopen zaterdag was Franciscus ’s middags een krap uur in de kathedraal om met overlevenden van de tyfoon te praten. Ter afsluiting van zijn bezoek aan de Filippijnen leidde paus Franciscus in een park in de Filippijnse hoofdstad Manilla een mis. Volgens de autoriteiten in Manilla woonden zeker zes miljoen mensen de massale dienst in de stromende regen bij, aldus de BBC. De bijeenkomst duurde bij elkaar ongeveer twee uur. Het aantal belangstellenden betekende een record voor een katholieke mis. Aanvankelijk telden de autoriteiten drie miljoen mensen maar dat werd later naar boven bijgesteld. Het oude record stond op naam van paus Johannus Paulus II, die 20 jaar geleden vijf miljoen mensen op de Filipijnen op de been bracht.
Tacloban, Filppijnen. 17 januari. Paus Franciscus begroet de menigte Filippijnen bij aankomst op het vliegveld van Tacloban.
AFP / Osservatore Romano / HO
Manila, Filippijnen. 18 januari.
REUTERS / Erik De Castro
Tacloban, Filippijnen. 17 januari.
REUTERS / Damir Sagol
Tacloban, Filppijnen. 17 januari.
REUTERS / Stefano Rellandini
Tacloban, Filppijnen. 17 januari.
AFP / Johannes Eisele
Tacloban, Filppijnen. 17 januari.
REUTERS / Stefano Rellandini
Tacloban, Filppijnen. 17 januari.
AFP / Johannes Eisele
Tacloban, Filppijnen. 17 januari.
REUTERS / Damir Sagolj
Manila, Filippijnen. 18 januari.
AFP / Ted Aljibe
Manila, Filippijnen. 18 januari. Volgens de autoriteiten in Manilla woonden zeker zes miljoen mensen de dienst in de stromende regen bij, aldus de BBC. De bijeenkomst duurde bij elkaar ongeveer twee uur.
AFP / Philippine Air Force Public Information Service
Manila, Filppijnen. 16 januari 2015.
REUTERS / Erik De Castro
Manila, Filippijnen. 16 januari. Bij het Malacanang Palace. Rechts: President Benigno Aquino.
REUTERS / Ryeshen Egagamao