Hevige gevechten om vliegveld Donetsk

Foto AP

Een Oekraïense vrouw omarmt haar hondje in een schuilkelder in Donetsk, waar gisteren hevig werd gevochten. Volgens het Oekraïense leger is het vliegveld van de oost-Oekraïnse stad voor een groot deel weer in handen van regerinngssoldaten. Die hebben er afgelopen weekend een offensief uitgevoerd. Daarbij zouden de pro-Russische separatisten, die de afgelopen weken flink terrein wonnen, zijn teruggedrongen. Zeker tien militairen werden de voorbije dagen gedood bij de strijd om het vliegveld. Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie kwamen gisteren twee kinderen van zes en zestien jaar om het leven door een raket. Het incident was in een plaatsje in de buurt van Donetsk. De Russische president Poetin liet weten dat hij zich zorgen maakt over de „escalatie van vijandelijkheden” in het oosten van Oekraïne.