Marktplaats neemt Nieuweautokopen.nl over

De website van Marktplaats
De website van Marktplaats ANP / Lex van Lieshout

Advertentiewebsite Marktplaats neemt Nieuweautokopen.nl over. Dat hebben beide partijen vandaag laten weten, meldt ANP. Hiermee begint Marktplaats met de verkoop van nieuwe auto’s. Marktplaats is naar eigen zeggen de meest bezochte autosite van Nederland.

De merken blijven allebei naast elkaar bestaan. De online-aanbieder voor nieuwe auto’s bestaat sinds 2005. De site koppelt autokopers aan dealers en laat deze een offerte uitbrengen. Volgens Marktplaats-directeur Olivier van Duijn komt de overname op een logisch moment.

“Er vindt een duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving plaats naar online, als het gaat om het kopen en verkopen van nieuwe auto’s. Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw.”

Nieuweautokopen.nl hoopt met de koppeling het merk, de service en de dienstverlening verder uit te bouwen. De vier medewerkers blijven in dienst van het bedrijf. Over de overnamesom is niets bekendgemaakt.

Lees bij NRC Q: Waarom het met Marktplaats beter gaat dan ooit.