Omroep MAX-baas Jan Slagter is gekozen tot Omroepman van 2014

Omroep Max-baas Jan Slagter tijdens de prijsuitreiking in Studio 21 in Hilversum.
Omroep Max-baas Jan Slagter tijdens de prijsuitreiking in Studio 21 in Hilversum. Foto ANP / Sander Koning

Mediavakblad Broadcast Magazine heeft Jan Slagter uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2014. De presentator en Omroep MAX-Baas kreeg de prijs van Bert Habets, de CEO van RTL Nederland, die vorig jaar won.

Volgens de redactie van Broadcast Magazine behaalt Slagter met Omroep MAX voortdurende successen en strijdt hij hoor- en zichtbaar voor de “publieke zaak”. Opvallend is dat Omroep MAX nog nooit een geflopt programma heeft geproduceerd. Programma’s scoren hoge kijkcijfers: neem de amateurkookwedstrijd Heel Holland Bakt, waarvan de finale-uitzending 2,3 miljoen kijkers trok.

Ook op nrc.nl: Heel Holland Bakt gemist? Kijk hier de finale terug (met spoilers)

Omroep MAX blijkt ook sterk in ledenbinding. De laatste ledentelling toonde een groei van 238.770 (2009) naar 345.685 (2014), verreweg de grootste stijger van de omroepen. Volgens de cijfers van Het Oplage Instituut stijgt ook de oplage van de omroepgids - als enige.

Broadcast Magazine reikt de prijs (de Mediascoop, een holografisch kunstwerk) voor de 24e keer uit. Eerdere winnaars:

2013 Bert Habets
2012 Matthijs van Nieuwkerk
2011 John de Mol (voor de derde keer)
2010 Erland Galjaard
2009 Linda de Mol
2008 Tina Nijkamp
2007 Ton F. van Dijk
2006 Paul de Leeuw