Rot op naar je eigen land

NPO 2, 21.40-22.00u.

Direct na de aankondiging van

Rot op naar je eigen land in november stelde de PVV – nog voordat er beelden te zien waren – al Kamervragen. In dit nieuwe programma van de Evangelische Omroep zou een groepje PVV-stemmers namelijk in een vluchtelingenkamp gaan wonen “om ze te overtuigen dat de massa-immigratie naar Nederland een goede zaak is.” Deze week is

te zien waar het programma werkelijk over gaat. In Rot op naar je eigen land leven zes Nederlanders met uitgesproken meningen (van links tot rechts) drie weken lang als vluchteling. Zonder paspoort, telefoon en geld volgen ze de weg van een vluchteling in omgekeerde volgorde: van Nederland naar Jordanië. Oud-judoka Dennis van der Geest begeleidt de reizigers. Een van de deelnemers is inderdaad een fanatieke PVV-aanhanger; huisvrouw Willeke (48) heeft de handtekening van Geert Wilders op haar arm laten tatoeëren. Aan de ander kant staat student Nederlands Fareeda (24). Zij vindt juist dat alle vluchtelingen in Nederland binnen gelaten moeten worden. Kunnen ze iets van elkaar leren? Vandaag begint de serie met een inleiding, de rest van de week is elke avond om 21.10 uur een reguliere aflevering te zien op NPO 2.